Dorty

Dort. Pro někoho hlavní hrdina oslavy, pro jiného sladká tečka dne. Ať už máte k objednání dortu jakýkoliv důvod, měli byste vědět, že:

  • korpusy jsou měkoučké a lehoučké;
  • krémy jsou hlavně z mascarpone a smetany;
  •  zdobené jsou především čerstvým ovoce.

 Korpus

Našlehané vajíčka, cukr, máslo a mouka. Nic víc náš korpus nepotřebuje. Snad jen pokud ho chcete vylepšit nějakou příchutí, nebo toužíte po něčem opravdu extra jako je například mrkvový nebo red velvet dort. Vybrat můžete z těchto příchutí:

  • vanilka,
  • kakao,
  • oříšek (vlašský, lískový, madle, pistácie)
  • kokos,
  • mák,
  • brownie,
  • red velvet,
  • mrkvový.

Krém

Lehký a smetanový, takový je krém, který najdete uvnitř ale i na povrchu dortu. Používáme jen kvalitní smetanový sýr mascarpone v kombinaci se smetanou, nebo tvarohem. Při ochucení krému se fantazii meze nekladou. Nejoblíbenější příchutě jsou:

  • vanilka,
  • čokoláda (bílá, mléčná a tmavá),
  • karamel,
  • slaný karamel,
  • oříšek (lískový, pistácie, mandle, arašídy),
  • kokos,
  • mák,
  • ovocný (dle přání).

Náplně

Ve většině naších dortů najdete ovocnou náplň, která skvěle osvěží každou vrstvu Vašeho dortu. Můžete si vybrat z velkého množství ovocných příchutí:

  • jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz, lesní ovoce, višeň, mango, maracuja, citrusová omáčka z citrónů nebo limetek (lemon, lime curd).

Také si můžete dovnitř dortů dopřát něco extra:

  • čokoládovou ganache (bílá, mléčná, tmavá), karamel, kousky oříšků i oříškovou pastu.

Něco navrch

Protože člověk jí nejdříve očima, je důležité, aby byl dort lákavý už na pohled. Každý dort je originál a podle přání zákazníka nazdoben. Velmi oblíbené jsou čokoládové „stékance“ z kvalitní čokolády a smetany. Na přání je možné ozdobit dort čerstvým ovocem, oříšky, květy, bylinkami. Perfektní ozdobou jsou ale také naše měkoučké perníčky.

Poznámka: Nepracuji a ani do budoucna nemám v plánu pracovat s fondánem nebo marcipánem.

Cena jedné porce od   80  Kč.

               Jedna porce je   minimálně 150 g.

Tags: No tags

Comments are closed.